Interiér restaurace a salonek
Interiér restaurace
Naše kuchyně
Indická a nepálská restaurace Siddhartha Brno
Vítejte v restauraci Siddhartha, na Veveří 52/21 v centru Brna. Nabízíme speciality i klasiku indické a nepálské kuchyně. Vaří Vám Shiva Lal Kharal, a jeho syn Keshav, bratr Krishna a kolega Prakash (posila týmu od přestěhování). Jako PŘÍLOHU k pokrmům nabízíme Tandoori NAN (ind.chlebová placka /mouka, sůl, vejce, koření/), RÝŽI Basmati, nebo KOMBINACI obou příloh. Menu podáváme mezi 11. a 15. hodinou. Mimo dobu podávání menu si můžete vybírat z desítek hlavních jídel, příloh a předkrmů. Nebojte se ostré indické kuchyně; individuálně Vám připravíme Vaši volbu dle Vašich chuťových buněk: málo, středně, či hodně pálivou. V jídelním lístku máme i bohatý výběr bezmasých jídel. Příprava jídel probíhá až po Vaší objednávce, doba od objednávky po servírování zpravidla nepřekračuje 20 minut. Točíme Krušovice Bohéma 11,5° a Kofolu. Pro autentický zážitek z naší kuchyně nabízíme také indické pivo Cobra 10° nebo Kingfisher 10°, pro řidiče je připraven lahvový Birrel, anebo Ginger Beer (spíše limonáda). Kromě kávy Vám můžeme nabídnout také čaj Masala (černý čaj, plnotučné mléko, koření Masala, cukr). Jeho účinky jsou velmi povzbuzující. Osvěžující je vychlazený jogurtový nápoj Lassi, slaný nebo s džusem (banán, mango). Dále se pro Vás chladí široká paleta nealko limonád: Cola, Fanta, Sprite, Green tea a Bonaqua (neperlivá, j.perlivá, perlivá). Jsme nekuřáckou restaurací, máme pokrytí WiFi. K dispozici je vysoká židle pro děti. Šéfkuchař Shiva o specifikách indické a nepálské kuchyně říká: "K typickým přílohám patří zejména rýže Basmati a Tandoori Nan (ind.chleba z Tandoor kotle /kotel na dřevěné uhlí/). Brambory jsou součástí jídla, neservírují se samostatně jako příloha. Podstatný zeleninový základ tvoří cibule, česnek a rajčata. Z ostatní zeleniny se nejvíce používá mrkev, červená čočka, hrášek, fazole a květák. Kořením se nešetří: koriandr, kardamon, římský kmín, pískavice, a samozřejmě chilli a curry. Z masa se konzumuje kuře, jehněčí, ryby a krevety (v Indii a také v našem jídelníčku). Tradiční nepálskou kombinací je Dal Bhat, tedy indická červená čočka s rýží."


